Gala Crucea Roşie, în direct la TVR

Sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 21.10, TVR 1 şi TVR Internaţional vor transmite Gala Crucea Roşie, un eveniment care marchează împlinirea unui an de la lansarea programului „Banca de alimente”, iniţiat de Crucea Roşie şi susţinut de TVR.

Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor şi Cosmin Cernat, două vedete îndrăgite ce revin, astfel, pe ecranele Televiziunii Române.

Iuliana Tudor a fost invitată să se alăture demersului Crucii Roşii încă de anul trecut, atunci când a fost lansat proiectul „Banca de Alimente”. „M-a onorat propunerea venită, acum un an, din partea Crucii Roşii, aceea de a fi gazda Galei organizată la TVR. Ediţia trecută a fost un succes, lansând un proiect în care am crezut din prima clipă: «Banca de alimente». De aceea continuăm şi prin ediţia din acest an dezvoltarea acestui concept”, precizează Iuliana Tudor.

Ideea a fost adusă în România de Margareta Pâslaru şi pusă în practică de Crucea Roşie, prin Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române. În acest an, organizatorii îşi propun să prezinte reuşitele proiectului, după un an şi în acelaşi timp să continue strângerea fondurilor necesare întreţinerii depozitelor şi susţinerii necesarului logistic al băncii. Celor din echipa emisiunii li se vor alătura vedete de prim rang ale vieţii publice din România, care, prin exemplul personal, îşi propun să-i îndemne pe români la solidaritate. Printre invitaţi – Margareta Pâslaru, Angela Similea, Gheorghe Turda, Taxi, CRBL. Aşadar, Gala Crucea Roşie 2010 se anunţă a fi, şi în acest an, un program care face diferenţa pentru oamenii la care tot mai puţini se gândesc.

Despre proiectul în care s-a implicat – Gala Crucea Roşie, Iuliana Tudor mărturiseşte: „Ca persoană publică ai infinit mai multă credibilitate în faţa publicului tău atunci când îi îndemni pe oameni spre un gest de solidaritate. Ştiind acest lucru nu aş fi putut să rămân indiferentă la poveştile de viaţă ale celor în nevoie. Este adevarat însă că, uneori, posibilităţile echipei din care fac parte sunt limitate. Atunci îi implicăm pe cei… bogaţi şi le cerem să doneze. Le dăm de fiecare dată la schimb o lecţie de viaţă!”. Vedeta TVR recunoaşte că perioada pe care o traversează în prezent ţara noastră este o provocare pentru Gala care urmează să se desfăşoare: „E foarte greu să îi convingi pe oameni să doneze, în această perioadă în care ei înşişi au atât de puţin. Dar în proiectul «Banca de alimente», fiecare român poate pune «pâinea cea de toate zilele» pe masa celui care nu o are, ori de câte ori merge la cumpărături în supermarketurile din ţară, unde va găsi urne de colectare ce poartă însemnele Crucii Roşii”.

Rezultatele, în cifre, la un an de existenţă a „Băncii de alimente” în România

– 29 de depozite

– 200 tone alimente colectate

– aproximativ 11.00 de familii beneficiare de pachete cu alimente

– 170.000 de voluntari.

Fiţi alături de Gala Crucea Roşie, sâmbătă 25 septembrie, începând cu ora 21.10 la TVR1 şi TVR Internaţional.