Dosarul Colectiv: Instanța a respins solicitările supraviețuitorilor și ale familiilor victimelor de accelerare a dosarului privind modul în care au fost tratate victimele în spitale

Contestaţiile supravieţuitorilor şi familiilor victimelor tragediei din clubul Colectiv, care au solicitat accelerarea procedurilor privind urmărirea penală, au fost respinse joi de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Decizia instanței supreme este definitivă, scrie Hotnews.

Contestațiile supraviețuitorilor și ale familiilor victimelor din Colectiv au fost respinse de instanță ca nefondate. Mai mult, ei trebuie să achite câte 100 de lei cheltuieli judiciare către stat.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de petenții Hogea George Narcis, Mitroi Elena Elisabeta, Golu Adrian, Iancu Eugen Cătălin, Geambașu Ruxandra, Vlăduț Ortensa Marinela, Ștefan Coriolan, Istrate Laurențiu, Voiculescu Mariana și Mavi Erhan privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.184/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică. Obligă petenții la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este hotărârea luată joi de instanța supremă.

În noiembrie 2016, părinții tinerilor care au murit în clubul Colectiv au depus o plângere penală împotriva unor membri ai Guvernului de la momentul tragediei – octombrie 2015 -, fiind vizați, printre alții, Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu şi Gabriel Oprea. Ei au reclamat modul în care au fost tratate victimele în spitalele din România și refuzul autorităților de a aproba transferul răniților în străinătate.