Olt. Arestul preventiv pentru Dincă şi Risipiţeanu, prelungit

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, joi, prelungirea arestului preventiv pentru cei doi inculpaţi din Dosarul Caracal, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt.

În acest dosar la Tribunalul Olt a fost, joi, termenul pentru
verificarea măsurilor preventive, iar magistraţii au constatat
legalitatea arestării preventive pentru ambii inculpaţi şi au
menţinut-o.

Dincă este trimis în judecată în acest dosar pentru
opt infracţiuni, respectiv trafic de persoane, viol, omor calificat şi
profanare de cadavre sau morminte, victime fiind adolescentele Alexandra
Măceşanu şi Luiza Melencu.

Ştefan Risipiţeanu este trimis în judecată pentru viol, victima fiind Luiza Melencu. Cei doi inculpaţi sunt deţinuţi la Penitenciarul Craiova.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din “cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol), scrie stirileprotv.ro

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul
Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu
fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.